Участници от клубовете „Млади предприемачи в действие“ и „Дизайн“ към СУ „Отец Паисий“ се включиха с огромно удоволствие в организираното от Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово Ателие Графика – висок печат.

В основата на уъркшопа по висок печат, воден от Поли Делчева, бе отнемането на формата на печатен блок. Техниката позволи на участниците в процеса на работа да развият въображението си и да създадат отпечатъци на малки серии графики. Използвани бяха различни видове шаблони, като плоскостите за изрязване позволиха на участниците да комбинират и експериментират. С отпечатаните графики ще бъде организирана в училище изложба, която ще демонстрира овладените от учениците знания по време на проведеното занимание, включващо историческо и техническо въведение.

Клубовете „Млади предприемачи в действие“ и „Дизайн“, с ръководители г-жа Румяна Тунева и г-н Димитър Радулов, осъществяват своята дейност в часовете за занимания по интереси. В тях участват ученици с увлечение към предприемачеството, рисуването, дизайна. В тези часове те усвояват знания и умения в областите на любимите си хобита. Интересът на участниците е свързан и с тяхното по- нататъшно обучение в предлаганата в СУ „Отец Паисий“ специалност „Графичен дизайн“.